Päivitetty: 18.01.2018

Työtä Tekijöille! hanke

Työtä Tekijöille! hanke

Saura-säätiö on Kemijärven konserniin kuuluva säätiö ja hallinnoi vuosina 2017-2018 toteutettavaa Työtä Tekijöille –hanketta Kemijärven alueella. Työtä Tekijöille –hanke tarjoaa aktiivisen työvoimapolitiikan keinoin heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilölle koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia.

Hankkeen tavoitteena on luoda uudentyyppinen alueen muun muassa matkailua tukeva ympäristöhoidollisia töitä organisoiva toimintamalli alueelle. Toimintamalli rakentuu tavasta toimia ympäristöhoidollisten työtehtävien kartoittamisessa sekä hankkeen kohderyhmän osaamisen vahvistamisen ja työllistämispolun rakentamisen yhteistyössä Te-toimiston, Kemijärven kaupungin, Saura-säätiön ja oppilaitoksen sekä työtehtäviä tarjoavien työnantajien kesken.

Hankkeeseen ohjautumisen jälkeen varmistetaan joko lyhytkestoisen koulutuksen tai säätiöllä tapahtuvan työkokeilun kautta, että asiakkaan työelämävalmiudet vastaavat koulutus- ja työmarkkinoiden tarpeita. Lyhytkestoisessa koulutuksessa lisätään asiakkaan ammatillista osaamista ja työmarkkinatietoutta sekä tutustutaan erilaisiin koulutus- ja työllistymisvaihtoehtoihin. Koulutus- tai työkokeilujakson aikana pyritään yhdessä asiakkaan kanssa löytämään asiakkaalle säätiön ulkopuolinen työkokeilu- tai työpaikka, joko tuella tai ilman tukea. Hankkeessa pyritään luomaan seinättömiä työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä. Työtön voi jatkossa suorittaa näyttötutkintona osatutkintoja. Tämä malli tukee tulevaa ammatillisen koulutuksen reformin tavoittelemaa työelämälähtöistä koulutusmallia

Hankkeen työnetsijä kartoittaa Kemijärven alueen ympäristöhoidollisia tehtäviä tarjoavat työnantajat ja heidän tarpeensa sekä mahdollisen kiinnostuksen yhteistyöhön. Työnsuunnittelija tekee vahvaa yhteistyötä jatkopolutusten suhteen osaamista kehittävässä koulutuksessa ja työkokeilujaksojen aikana niin säätiöllä kuin yrityksessä. Työnsuunnittelija toimii työnantajan ja TE-toimiston välisenä yhdyshenkilönä tiedottaen työnantajaa mahdollisista TE-toimiston, Lapin oppisopimustoimiston ja Kemijärven kaupungin antamista työllistämisen tuista sekä avustaa työnantajaa sopimusten ja hakemusten teossa. Työnsuunnittelijan ja työetsijän yhteistyöllä yhdistetään sopivia työntekijöitä ja tarjolla olevia työtehtäviä yhteen. Tavoitteena on, että hankkeen jälkeen Saura-säätiön alle luotu tuetun työllistämisen osuuskunta jatkaa hankkeen kautta käynnistettyä verkostotoimintaa osana osuuskunnan toimintaa.

Lisätietoa työantaja yhteistyöstä:
Arto Alaluusua
Projektipäällikkö/työnetsijä
040 140 9218
arto.alaluusua(at)saurasaatio.fi

Tiedustelut työntekijäksi hankkeeseen:
Ilkka Salmela
Työnsuunnittelija
040 140 9212
ilkka.salmela(at)saurasaatio.fi

 


Lisää aiheesta Työtä Tekijöille! hanke


Osuuskunta Uurto
Osuuskunta Uurto

Osuuskunta Uurto on käynnistänyt toimintansa.

Lue lisää...
Nuorten palvelut
Nuorten palvelut

Saura-säätiö tarjoaa nuorille monia eri palveluita

Lue lisää...
Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sivustolla julkaisemme Saura-säätiön ajankohtaisia…

Lue lisää...
Palveluhinnasto
Palveluhinnasto

Saura-säätiön tuottamat palvelut ja palveluhinnasto.

Lue lisää...
Työtä Tekijöille! hanke
Työtä Tekijöille! hanke

Saura-säätiö on Kemijärven konserniin kuuluva säätiö…

Lue lisää...
Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus
Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on Kelan…

Lue lisää...

Saura-säätiö sr

Seminaarinkatu 10
98120 KEMIJÄRVI
Sähköposti

Aukioloajat

Ma-to 8:00-15:30
pe 8:00-14:00

Tilaukset

Kiinteistö- ja remonttipalvelut
040 718 8588

Siivous- ja kotipalvelut
040 094 8038