Päivitetty: 31.01.2020

Tietoa Saura-säätiöstä

Tietoa Saura-säätiöstä

Tietoa Saura-säätiön toiminnasta.

Säätiön tarkoituksena on järjestää ja kehittää työikäisille osallisuutta lisääviä, työelämäosallisuutta edistäviä, osaamista vahvistavia ja työllistymistä tukevia ohjaus-, arviointi-, valmennus-, kuntoutus- ja koulutuspalveluita sekä työtoimintaa. Säätiön työhönkuntoutuspalveluiden tavoitteena on rakentaa saumaton palvelupolku, joka voi johtaa yksilön kohdalla joko yhteiskunta- tai työelämä- tai koulutus- tai työmarkkinaosallisuuteen. Säätiö tuottaa palveluita pääsääntöisesti kemijärveläisille työelämän ulkopuolella oleville, nuorille, työttömille, osatyökykyisille, maahanmuuttajille ja muille heikossa työmarkkina-asemessa oleville henkilöille. Säätiö tuottaa pääsääntöisesti Kemijärven kaupungille palvelusopimuksella työhönkuntoutuksen palveluita noin 35 henkilölle kuukaudessa sekä palvelusopimuksella ja aluehallintovirastolle nuorten työpajatoimintaa.   

Saura-säätiö toteuttaa tarkoitustaan harjoittamalla toimintaansa liittyvää liiketoimintaa tai varsinaisen toimintansa rahoittamiseksi myös muuta liiketoimintaa. Säätiö voi yhtiöittää liiketoimintaansa tai olla perustamassa osuuskuntaa tai yhdistystä. Säätiö voi omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä olla osakkaana erillisissä yhtiöissä, osuuskunnissa ja yrityksissä. Säätiö toteuttaa säätiölain mukaisesti omaa toimivaltaansa tarkoituksensa toteuttamiseen.

Saura-säätiön palvelukokonaisuus sisältää neljä palveluprosessia 1) nuoret, 2) osatyökykyiset, 3) aikuiset ja 4) maahanmuuttajat.  Säätiön asiakaslähtöinen palvelukokonaisuus mahdollistaa pitkäkestoisen tavoitteellisen palveluprosessin sisältäen yksilö-, työ-, koulutus- ja työhönvalmennusta. Palveluprosessivastuulla lisätään palveluiden vaikuttavuutta kun yksi ja sama henkilö on vastuussa työhönkuntoutusprosessin alusta sen loppuun saakka.

Saura-säätiöllä on käynnissä osuuskunta "Työllistä itsesi" esiselvityshanke.  Osuuskunta "Työllistä itsesi" esiselvityshankkeen kautta tehdään selvitys, onko Itä-Lapin (Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski) alueella edellytyksiä käynnistää osuuskuntatoiminta? Mikäli osuuskuntatoiminta käynnistetään, niin lisäksi selvitellään, millä alueella, toimintamallilla ja volyymillä toiminta voidaan käynnistää?  Jatkossa osuuskunnan kautta työtä voitaisiin jakaa yhä useammalle henkilölle ja samalla se mahdollistaa matalan riskin yrittäjyyden alueella.


Lisää aiheesta Tietoa Saura-säätiöstä


Osuuskunta Uurto

Osuuskunta Uurto - Monipuolisia Palveluja.

Lue lisää...
Palveluhinnasto
Palveluhinnasto

Saura-säätiön tuottamat palvelut ja palveluhinnasto.

Lue lisää...
Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sivustolla julkaisemme Saura-säätiön ajankohtaisia…

Lue lisää...
Nuorten palvelut
Nuorten palvelut

Saura-säätiö tarjoaa nuorille monia eri palveluita

Lue lisää...
Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus
Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on Kelan…

Lue lisää...

Saura-säätiö sr

Seminaarinkatu 10
98120 KEMIJÄRVI
Sähköposti

Aukioloajat

Ma-to 8:00-15:30
pe 8:00-14:00

Tilaukset

Kiinteistöpalvelut
040 718 8588